architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders
architecture_residential_valley_parade_renders

Valley Parade Residence

Soon to be in construction, we are eager to share some new renders of the Valley Parade Residence. The owners of the family house, which is to be built in the leafy Melbourne suburb of Glen Iris, emphasised the importance of a quiet, timeless façade, which led to the use of brick and in-situ concrete detailing for their earthy qualities.

The brick will be laid with flush mortar so that it creates a flatter, softer patterned surface, rather than the typical highly defined brick course is usually seen. This same mortar will be colour matched to that of the brick to make the surface appear more even and subtle.

The brick supplier, Brikmakers, are in the exploratory phases of creating a specially curved brick for the large single column, which forms a part of the main front façade as a feature next to a large reflection pool.

Upon completion, visitors will be taken to up the side of the house to the front entry area along a walled pathway which has framed views into the private front garden. This walled garden will be a hidden oasis full of vibrant, leafy tropical plants, overlooked by guest quarters.